fra ubehag til naturens fred

Fra ubehag til lethed og fred

Det er helt normalt, at vi forsøger at få det til at gå væk, når vi føler psykisk ubehag i hverdagen.

Vi er måske bange og forsøger at få kontrol over det ved at tænke på noget andet eller distrahere os selv med mad, Netflix eller arbejde. Alt sammen i et forsøg på ikke at mærke os selv, så vi mærker, hvor dårligt vi har det.

Læs også om: angst

Men vi kan ikke slippe af med ubehaget ved at kæmpe imod. Når vi kæmper imod og ikke forstår, at smerte er en del af livet, så bliver det til lidelse.

Først når du kan give slip, vil du finde fred og lethed.

Men hvad vil det sige at give slip på ubehag?

At give slip er at holde op med at ville have kontrol over ubehaget hele tiden, men at have tillid til livet. 

Mens du læser dette, har en del af dig sikkert allerede forstået, at det ikke hjælper dig at kæmpe imod ubehaget, og at tiden er inde til at give slip. Men selvom du ønsker at give slip,  holder du måske stadig fast, fordi dit sind allerede er i gang med at regne ud, hvordan du kan kontrollere processen med at give slip. Men det er ikke din opgave at kontrollere processen.

Det eneste, du behøver at gøre, er at lade tingene være, som de er. Hvis du er bange lige nu, så er der sådan, det er.  Det er din virkelighed. Accepter det og kæmp ikke imod det ubehag, du føler lige nu. Bare vær med det. Før din opmærksomhed ned i kroppen og send kærlighed og selvaccept til det sted, hvor du mærker ubehaget fysisk. Når vi er bange eller føler anden form for psykisk ubehag, viser det sig nemlig i kroppen. Så slip tankerne – de må gerne være der – men brug ikke energi på at gruble, nøjes med at konstatere, hvad du tænker og før så igen opmærksomheden ned i kroppen.

At give slip er at være helt nærværende med nøjagtigt det, der er i nuet, uden hverken at bekæmpe eller klynge sig til det, fordi du er bange for at miste det. 

Giv dig selv lov til at være med det, der er

Du vil opdage, at når du giver dig selv lov til at have det, som du har det, uden at frygte det eller gøre det til noget forkert, så har du altid adgang til indre fred. Du henter støtte i fred.

Iagttag naturen. Og lær at være med dit ubehag af naturen. Den forsøger ikke at lave om på noget. Naturen er bare. 

“En klog mand har engang sagt: “Selve det at gribe efter fjeren skaber de luftstrømninger, som skubbe den væk.”

De bedste hilsner Annette Aggerbeck, exam. psykoterapeut

P.S. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har svært ved at være med dit ubehag og har brug for redskaber.

Læs også artiklen: Kræver du for meget af dig selv?

Del

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort