fbpx
Blog
Jeg ved ikke, hvad jeg vil! Om at være usikker


usikkerEr du usikker på, hvad du vil?

Når livet føles hårdt, kan det være svært at vide, hvad man vil. Vil man skilles, eller vil man blive sammen? Vil man skifte arbejde, eller vil man ikke? Vil man flytte, eller vil man blive boende?… At være usikker på den rette beslutning kan opleves som at være inde i en lang mørk tunnel af lidelse.

 


Jo mere man tænker, jo mer usikker bliver man og jo sværere er det at træffe en beslutning. Man kan efterhånden komme til at tænke, at uanset hvad man vælger, vil det blive forfærdeligt. Så i stedet for at træffe en beslutning, fantaserer man om, at det nok vil løse sig og blive bedre, når der er gået lidt tid. Men tiden går med at vente, og man lever ikke for at leve, men for at overleve. Livet har udviklet sig til en ulidelig kamp, for det er hårdt at blive i noget, der ikke fungerer, samtidig med man ikke gør noget ved det.

 

Vi kender alle mennesker, der lever i opslidende parforhold, bor i hjem der ikke fungerer for dem eller er i job de hader uden at gøre noget for at ændre deres situation. I stedet brokker de sig, og når du kommer med forslag, siger de måske, at de har prøvet at gøre noget ved det, men at det ikke nytter noget. De har givet op og lader stå til. Måske gælder det også dig? Selvom det ikke føles, som at man har truffet et valg, når man bare lader stå til, så er det også et valg. For man kunne i stedet træffe et aktivt valg og handle sig ud af den uholdbare situation.

 

Det kan være svært at træffe et valg, når man er usikker på, hvad man vil.

 

Så hvad hindrer dig i at gøre noget ved det, du er utilfreds med, og som skaber lidelse i dit liv?

  • Tør du ikke handle, fordi du ikke med sikkerhed ved, hvad der vil ske? Er du bange for at mislykkes?
  • Vil du i virkeligheden ikke, når det kommer til stykket, fordi det ikke er vigtigt nok for dig?

 

Hvad ville du gøre, hvis du kun havde ét år tilbage at leve i? Hvad ville være realistisk? Skriv det ned.

 

Du kan i det hele taget lære meget om dig selv ved at skrive. Jeg har samlet en række hjælp-til-selvhjælp skriveøvelser, som er lige til at gå til og med trin-for-trin anvisninger i bogen ”Skriveterapi – din guide til personlig vækst” (Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck).

 

Køb bogen her

 

Kom til intro-aften i skriveterapi den 13. september 2018, hvor du får en indføring i, hvordan du kan bruge en dagbog til at støtte dig selv i at få det liv, du drømmer om. Du får i løbet af aftenen også smagsprøver på skriveøvelser.

 

Læs mere om introaften i skriveterapi her

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online