fbpx
Blog
Pyt med hvad andre tænker. Vær tro mod dig selv!


vær tro mod dig selvFind modet til at være tro mod dig selv!

Hvis du bruger dit liv på at bekymre dig om, hvad andre tænker om dig, begrænser du dig selv. Så tør du ikke tage risici og prøve noget nyt. For at leve et helhjertet liv, der giver dig glæde, er du nødt til at turde være tro mod dig selv!

Mennesker tæt på dig kan måske ikke forstå, hvordan du ønsker at leve dit liv. De er uenige med dig, og derfor tør du ikke forfølge dine drømme. Den dag du indser, at du ikke har været tro mod dig selv, men i stedet har levet på andres præmisser, har du måske allerede fået angst eller depression. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser, når vi bliver pleasende, for at andre skal kunne lide os, frem for at leve ud fra os selv.

Den information og de holdninger, vi får fra andre, kan være værdifuld. Så vi skal ikke automatisk forkaste, hvad andre tænker, men vi skal heller ikke lade det styre os. Hvad andre tænker og siger kan være rigtigt for dem, men forkert for os.

Andre har lov til at have deres holdninger. Det har du også!

At være tro mod dig selv er ikke et nemt valg. Vores omgivelser vil med stor sikkerhed reagere, når vi begynder at opføre os anderledes, fordi de for en stund bliver utrygge og ikke ved, hvor de har os. Men det vil gå over igen.

Beslut dig for at træde ud af din komfortzone og fokuser på at være tro mod dig selv, i stedet for at have dit fokus på, at andre skal kunne lide dig.

Du kan lige så godt indse, at du aldrig vil få alle mennesker til at kunne lide dig. Det er vilkårene for os alle.

At være tro mod dig selv kan også udløse en skamfølelse, fordi vi som pleasere tidligt i livet har lært, at det er egoistisk at gå efter egne behov. Det er helt normalt at føle skam, når du ikke længere ofrer dig for andre. Vælg at lægge mærke til skammen, når den dukker op, uden at lade dig styre af den. Du kan evt. sige til skammen, at den godt må være der, men at du ikke vil gå på kompromis med dig selv for at få den til at gå væk. Det vil med tiden få skammen til at aftage.

At være tro mod dig selv er også at være tro mod andre

Den bedste gave, du kan give dig selv, er at give slip på din trang til at gøre alle andre tilpas. Når du gør det, vil du opleve, at du åbner op for at få meget mere tid, opmærksomhed og kærlighed ind i dit liv. Andre vil på sigt føle sig mere trygge på dig, når de ved, at du er ærlig omkring dig selv. De vil også sætte pris på, at du virkelig har lyst til at gøre noget for dem, og ikke gør det på trods af indre modvilje. At være tro mod dig selv vil kunne føre til forbedrede relationer til andre.

Næste gang du føler dig sårbar sammen med andre, så forsøg at være så meget dig selv, som du kan. Lav på forhånd nogle sætninger, du kan bruge som mantra i disse situationer. Det kan fx være: “Det er vigtigt for mig at kunne være mig selv med mine behov og grænser. Hvis andre ikke kan lide mig, er det ikke mit problem. Jeg er okay, som jeg er.” Sig dette mantra til dig selv hver dag og øv dig dagligt i at give slip på trangen til at være den, du tror, du skal være. Vær i stedet den du er.

Kærligst Annette Aggerbeck

Din psykoterapeut i Hørsholm

 

P.S. Har du brug for terapi kan du nemt bestille tid online

Bestil online

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online