fbpx
Blog
Tør du tage chancer?


selvværd og rigdom

”Vær ikke overdrevent frygtsom eller forsigtig med dine handlinger. Livet er en række af eksperimenter. Jo flere eksperimenter du gør, desto bedre.”

Disse ord stammer fra den amerikanske forfatter og filosof Ralph Waldo Emerson. Og han har jo så ret, sådan som jeg forstår ham. For vi er nødt til at tage nogle chancer her i livet, hvis vi virkelig vil få det bedste ud af livet. Men for mange er det at tage chancer forbundet med frygt.

De har svært ved at tage vigtige beslutninger, bruger alt for meget tid på at dagdrømme i stedet for at handle, tænker kun på det værste der kan ske og kaster sig derfor ikke ud i noget nyt, lader andre tage beslutninger så de selv slipper osv.

Uanset hvad undgår vi ikke at skulle forholde os til risici. Måske får vi mulighed for at starte vores egen virksomhed, men tør ikke kaste os ud i det. Eller vi får tilbud om en gunstig investering, men tør ikke slå til. Eller vores kæreste frier til os, men vi tør ikke sige ja. Eller vi får mulighed for at flytte til udlandet men… DET ER FOR SKRÆMMENDE AT TAGE EN CHANCE!

Når man er bange for at tage en chance, lader man som regel være. Jo mere skræmte vi er, når vi skal træffe en beslutning, jo hurtigere beslutter vi os for, at det er fuldstændig idiotisk at tage nogen som helst chance.

DU BETALER EN PRIS FOR IKKE AT TURDE TAGE CHANCER. Måske går du glip af dit drømmejob eller et spændende liv fyldt med gode oplevelser. Det kan ødelægge dit gode humør, gå ud over dit selvværd og din selvtillid.

Så her er, hvad du kan gøre:

  • Lad ikke din frygt afgøre, om du skal tage en chance
  • Arbejd med din frygt – find ud af, hvad den handler om
  • Forsøg at parkere din frygt, når du skal vurdere de reelle risici
  • Overvej hvilke fordele der kan komme ud af at tage chancen
  • Tænk over, hvad det har af omkostninger
  • Undersøg: Hvad er alternativerne?
  • Spørg dig selv: Hvad er det værste, der kan ske?
  • Tal med andre om, hvordan du har det. Måske kan de komme med input, der kan hjælpe dig
  • Føl frygten og gør det alligevel, hvis du med din fornuft kan se, at det vil være bedst at tage chancen
  • Er det for svært, så få en psykoterapeut til at hjælpe dig med at arbejde med din frygt

HUSK: Du kan ikke træffe beslutninger med dine følelser alene. Det hjælper dig ikke at undgå det, der skræmmer dig mest, for ofte er det også det, vi allerhelst vil. Accepter dine følelser og lær dig at genkende dine irrationelle tanker.

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online