fbpx
Blog
Ønsker du dig et bedre liv?


livsglæde, glæde, dagbogHvis du tænker over, hvad der skal til for at få et liv, hvor du har det godt, har du måske et eller flere af disse ønsker: Jeg vil have en kæreste, jeg være slank, jeg vil have et bedre betalt job, jeg vil have flere spændende arbejdsopgaver, en smartere bil, et bedre sted at bo… Uanset hvad du drømmer om, er fællesnævneren den samme: Dejlige følelser. Det handler nemlig om at vække dejlige følelser, når du opnår det, du ønsker dig. Men det glemmer mange af os.

Selvom vi dybest set godt ved, at et godt liv handler om at have det godt følelsesmæssigt, bliver vi i stedet utilfredse og triste, når vi ikke får vores ønsker opfyldt. Og vi jagter ofte det hurtige fix ved at gå efter et kortvarigt velbehag. Vi fylder os med slik, chokolade og kager, til trods for at vi ønsker at være slanke, fordi det får os til at have det godt her og nu. Eller vi hygger os med alkohol og får drukket mere, end vi har godt af. Vi tager på shopping og bruger for mange penge på tøj og sko. Glæden er kortvarig. Det er som at tisse i bukserne på en kold vinterdag, for på sigt gør det ikke vores liv bedre.

Så hvis målet i vores liv er at have et bedre liv, og det gælder om at skabe dejlige følelser, der varer længere – hvordan kommer vi så derhen?

3 veje til mest mulig glæde og dejlige følelser:

1. Bliv bevidst om dit følelsesliv

Hvis ikke du kender dig selv, og ved hvorfor du føler, som du gør, er det svært at vide, hvordan du skal vække flere glade følelser i dig selv. Så: Hvad får dig til at føle, som du gør? Hvis ikke du har så godt et liv, som du ønsker dig, og ikke føler dig så godt tilpas, som du ønsker, har du brug for at vide hvorfor. Du kan lære dit følelsesliv bedre at kende ved at give det større opmærksomhed. Det kan du fx gøre ved at skrive dagbog. Skriv om hvordan du har det – både når du har det godt, og når du har det skidt.

2. Arbejd med dine tanker

Tanker og følelser hænger sammen. Hvis du har kritiske og negative tanker, præger det dit humør, så begynd at lægge mærke, hvad du tænker. Mange af os tror, at vores følelser afhænger af det, der sker vores liv. Men sådan er det ikke kun. Vi kan opleve de samme ting, men have forskellige følelser, fordi vi tænker forskelligt om det, der sker. Så når du får en negativ tanke, så stop dig selv og spørg: Hvordan kan jeg tænke mere positivt og konstruktivt om det, jeg tænker på lige nu?

Husk at tanker kun er tanker og ikke nødvendigvis sande. Negative tanker er desuden ofte bekymringer, som ikke bliver til noget, når det kommer til stykket. Så selvom det kan virke underligt påtaget for dig at skulle tænke positive tanker, så erkend, at disse tanker kan være mindst lige så sande som negative tanker. Ja, ofte mere sande.

Hvis dit liv bliver ved med at være det samme, uden at du får de følelser, du gerne vil have, kan det være, fordi du tænker det samme.

Tanker skaber følelser, og følelser skaber tanker.
Tanker og følelser skaber handlinger.

Vær bevidst om, hvad du tænker og føler, hvis du ønsker dig et bedre liv. Du har et valg, for du kan vælge at tænke anderledes, selvom du måske ikke tror, at du har kontrol over dine tanker. Du har kontrol.

3. Skab dejlige følelser

Find ud af, hvad du kunne tænke dig at føle. Er det glæde, kærlighed, frihed, indre ro…? Tænk over, hvad du drømmer om. Hvad er det for en følelse, du tror, du vil få, når alle dine drømme bliver realiseret? Gennemgå dine drømme én for én med henblik på at kortlægge den følelse, hver enkelt drøm vil give dig. Hvis en drøm er urealistisk, når det kommer til stykket, vil du måske opdage, at du kan opnå samme følelse på en anden mere realistisk måde. Det klassiske eksempel er kvinden, der drømmer om egen have, men som ikke har råd til hus med have. Hun opdager, at det er glæden ved at se noget gro, der gør, at hun har drømmen. Hun anskaffer sig i stedet en masse krukker med planter og urter, som hun kan se gro på sin altan. Følelsen er den samme. Midlet er bare forskelligt. Så hvad skal der til, for at du kan opnå den følelse, du drømmer om?

Hvis du ønsker at føle glæde, er du nødt til at vide, hvad der gør dig glad. Skriv en liste over, hvad der plejer at gøre dig glad. Vågner du op i dårligt humør, kan du finde listen frem og lade dig inspirere.

Har du brug for hjælp til at finde en gladere version af dig selv, så kan du bestille tid til terapi her

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online