fbpx
Blog
Lider du af kærestesorg?


broken-heart-153330_1280

Vi bryder os ikke om smerte, så når vi bliver forladt af kæresten eller ikke kan få ham, vi elsker, gør vi ofte alt for at undgå at mærke vores kærestesorg. Vi går i byen med veninderne, er på Tinder og dater panisk eller dulmer vores smerte med overarbejde eller alkohol. Læs om hvordan du kan hjælpe dig selv igennem kærestesorg i denne blog.

Vi er ikke vant til at tillade os selv at mærke vores kærestesorg og være kede af det, ikke mindst fordi venner og familie ofte råder os til at distrahere os selv fra triste tanker. Og så er vi ofte bange for, at andre vil tage afstand fra os, hvis vi svælger i triste følelser, så vi bruger en masse krudt på at vise dem, vi omgås, at vi er kommet videre. Også selvom det ikke er tilfældet.

Jeg har haft klienter, der har svært ved at komme videre i deres liv flere år efter et brud. De kommer og forstår ikke, hvorfor de har det dårligt og ønsker et quickfix. Når de begynder at forstå, at de ikke kan handle og distrahere sig selv bort fra smerten, men i stedet er nødt til at konfrontere den for at forløse den, så sker der noget. De har typisk været bange for, at hvis de først gik ind i følelsen af at være ked af det, ville de risikere at resignere og ende med at sidde i sofaen og være kede af det resten af livet. Støttet af terapien kan de nu begynde at mærke sig selv og være med det, de føler.

Når du tillader dig selv at have det, som du har det i stedet for at distrahere dig selv hele tiden, vil du opleve, at du bliver ked af det, og at følelsen efter noget tid aftager. Alle følelser kommer og går. Det er en vigtig erkendelse, for så bliver følelser ikke så farlige, og vi kan bedre rumme dem. Du er nødt til at gå igennem smerten – selvom det er ubehageligt – for at komme videre. Der er en grund til, at man siger, at tiden læger alle sår. Vi kan ikke komme hurtigt igennem kærestesorg eller forcere den – det tager den tid, der skal til, for at du får det godt igen. Når du har sørget nok, vil du få lyst til igen at leve livet.

Så tænk over:
Hvad er det, jeg ikke vil føle?
Hvad er jeg dybest set bange for skal ske?
Hvordan distraherer jeg mig selv for at undgå følelsen?

Kontakt mig på tlf. 41624232 eller ann.agg@mail.dk for at bestille tid, hvis du har brug for terapi for at komme igennem din kærestesorg.

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online