fbpx
Blog
Lader du andre bestemme over dig?


anger-18615_1280

Kan du genkende dig selv: Andres adfærd afgør, hvordan din dag bliver. Når andre vil have dig til at gøre noget, du ikke har lyst til, gør du det modvilligt. Andre kan gøre dig så vred, at du får sagt og gjort ting, du bagefter bitterligt fortryder. Enhver form for kritik sårer dig dybt… Hvis svaret er ja, så læs her om, hvordan du styrker dit selvværd ved ikke at give andre magten over dig.

 

Tegn på at andre får magten over dig:

  • Andres adfærd afgør, hvordan din dag bliver.
  • Når andre vil have dig til at gøre noget, du ikke har lyst til, gør du det modvilligt.
  • Andre kan gøre dig så vred, at du får sagt og gjort ting, du bagefter bitterligt fortryder.
  • Enhver form for kritik sårer dig dybt.
  • Du brokker dig meget – over andre mennesker, omstændigheder og alle de ting, du føler tvunget til at gøre.
  • Du har svært ved at sætte grænser og bliver vred på dig selv og andre, når du lader dem få sin vilje.

 

Gælder det også dig?

Så lader du andre bestemme over dine følelser og dit selvværd. Og det har store konsekvenser for dig. For du undlader at gå efter det, du gerne selv vil. Du kommer også nemt til at føle dig hjælpeløs, når du ikke føler, at du selv har magten over dit liv, men lader dig styre af andre. På den måde kan du nemt havne i en offerrolle, hvor du giver andre skylden i stedet for selv at tage ansvar for dit eget liv.

Så hvad kan du gøre?

Mit råd til dig er, at du skal have ansvaret hjem til dig selv og lære at leve ud fra dig selv. Det vil styrke dit selvværd og gøre dig meget mere tilfreds, når du begynder at leve ud fra dine egne værdier. Det kræver et stykke arbejde at begynde at bestemme over sit eget liv på godt og ondt, hvis man i mange år ikke har været vant til det. Men husk: Du har et valg – der er ikke noget som helst, du er nødt til. Dybest set er valget dit. Du kan selv bestemme over dit eget liv. Så:

Hvad vil du?

Hvad vil du ikke?

Hvis ikke du har svaret, så brug lidt tid på at forestille dig forskellige scenarier og mærk efter, hvordan det føles i kroppen. Øv dig i at gå efter det, der føles rigtigt. Øv dig i at sætte grænser. Vær tålmodig med dig selv, for det kan tage tid at stå op for sig selv, så vær ikke hård mod dig selv, når det ikke lykkes. Du er ved at ændre dit liv, og det er stort!

Beslut dig for, at ingen skal bestemme, hvordan du har det. Beslut dig for ikke at lade dig presse til noget, du ikke vil. Det er dit liv! Du bestemmer!

Kærligst Annette

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online