fbpx
Blog
Jeg er træt og trist! Jeg ved ikke hvorfor


træt og tristOm at finde ind til det vigtige, når du er træt og trist

Hvis du føler dig træt og trist, kan det handle om, at du har opgivet noget, der er vigtigt for dig. Måske er du gået på kompromisser i dit parforhold, der dræner dig. Du oplever din partner som bestemmende. Han overruler dine ønsker og trumfer sin vilje igennem. Du orker ikke at tage kampen op, for du ved, at han vil blive ved, indtil han får sin vilje. Her får du gode råd om, hvordan du kan få din livsenergi tilbage.

Når vores grænser overskrides, eller vores behov ikke bliver taget alvorligt, er det naturligt at blive vred. Men i stedet for at stå ved dig selv, holder du din reaktion tilbage. Nogle gange kan det være konstruktivt for ikke at optrappe en igangværende konflikt. Men når det sker igen og igen, har du opgivet at stå ved dig selv.

Vrede er energi til at sige nej til det, du ikke ønsker eller række ud efter det, du vil have. Energi forsvinder ikke bare, og det gør vrede heller ikke. Hvis du lægger låg på, bliver vredens energi i din krop og laver ravage inden i dig. Den kan så komme til udtryk helt ude af kontekst og på upassende tidspunkter. At holde på vrede dræner dig for livsenergi. Du bliver trist og træt.

Vi kan gå så meget på kompromis og tilsidesætte os selv så meget, at vi efterhånden slet ikke kan mærke, hvad vi vil, og hvad vi ikke vil. Vi føler os trætte og triste, uden at vi kan sætte en finger på, hvorfor vi har det sådan.

Hvad kan jeg gøre, når jeg er blevet træt og trist?

  • Find ud af, hvor i dit liv du er gået for meget på kompromis. Hvor har du opgivet noget, der er vigtigt for dig?
  • Hvad er vigtigt for dig?
  • Giv dig selv lov til at mærke de følelser og kropsfornemmelser, du har. Mærker du vreden, så har du igen kontakt med din power! Vrede er en god energi og drivkraft til at få opfyldt sine behov og få sat grænser.
  • Hvis du føler dig energiforladt, fordi du har opgivet at gå efter egne behov, handler det typisk om et mønster, som blev skabt tidligt i dit liv. I den situation, der berettiger til vrede, kommer du tilbage til samme tilstand, som da du var barn og der fx blev slået hårdt ned på din vrede, når du ikke fik din vilje (læs: behov opfyldt). Du reagerer ikke på din vrede udadtil. Accepter, at du er i den tilstand, som du kender fra barnsben. Og giv dig selv et frirum, der kan bringe dig den nødvendige glæde og grounding, der kan hjælpe med at bryde tilstanden og transformere din undertrykte vrede til noget konstruktivt. Hvad plejer at gøre dig glad? Prøv det af igen.
  • Ring til en veninde og snak om hvordan du har det. Vælg en, som du ved, vil kunne leve sig ind i, hvordan du har det, og som er god til at lytte uden at ville fikse dig.
  • Skriv om, hvordan du har det. Skriveterapi er et effektivt redskab til at arbejde med sig selv for at få det bedre. Læs mere om skriveterapi
  • Arbejd med din vrede for at genvinde din power ved at skrive til den, du er vred på. Husk at det, du skriver, kun er til eget brug. Dvs. du kan skrive lige, hvad du vil, for ingen skal læse det. Start fx med: “Jeg er vred på dig over…”
  • Er det for svært at arbejde med på egen hånd, kan du bestille tid til terapi hos Annette Aggerbeck på tlf. 4162 4232 / ann.agg@mail.dk

Læs også min artikel Føler du dig manipuleret med

Vil du med til næste introaften i skriveterapi?

Tirsdag 29. oktober 2019 kl. 19-21 i Hørsholm får du indsigt i skriveterapi plus et effektive skriveøvelser, så du kan prøve det af. Du kan betale for selve introaften, der koster 270 kr. eller du kan vælge at købe bogen “Skriveterapi – din guide til personlig vækst” (Nyt Nordisk Forlag) samtidig, og dermed få en pakke med både introaften og bogen for kun 370 kr. i alt.

Tilmeld dig: Skriv til ann.agg@mail.dk eller sms til 4162 4232

Mere info

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online