fbpx
Blog
Misforstået og ensom: Ingen forstår mig!


ingen forstår mig kvindeIngen forstår mig! Som psykoterapeut oplever jeg ofte klienter sådan, når de starter i terapi hos mig. De føler sig ensomme, når andre opfatter dem anderledes, end de ønsker, og derfor ikke bliver mødt som de har behov for.

Måske føler du heller ikke, at andre helt forstår, hvordan det er at være dig. De forstår ikke, hvor svært du har det. Eller hvorfor du gør, som du gør…

Annes bedste veninde er begyndt at opføre sig anderledes over for hende, fordi hun tror, at Anne slet ingen veninder har ud over hende. Anne har fortalt hende, at hun føler dig ensom. Men Annes sandhed er, at hun føler sig ensom, fordi hun er blevet skilt og ikke længere har en intim relation til et andet menneske på samme måde som før. Veninder har Anne nok af. Det er bare ikke det samme. Hun føler sig misforstået.

 

Birgitte har en partner, der har det med at færdiggøre hendes sætninger. Det gør hende vred, fordi partneren ofte siger noget helt andet, end Birgitte selv ville sige. Det er som om, han ikke kender hende. Eller misforstår hende med vilje.

 

Ingen forstår mig!!

 

Det kan føre til vrede, frustration og ked-af-det-hed ikke at føle sig forstået.

I værste konsekvens kan det ende i en depression.

Det er ubehageligt at blive misforstået og måske endda blive tillagt karaktertræk, som man ikke kan genkende hos sig selv. Der kan være flere grunde til, at andre opfatter dig på en anderledes måde, end du opfatter dig selv. I nogle tilfælde kan det handle om dem, du omgiver dig med.

 

Måske har du en tendens til at tiltrække mennesker i dit liv, som er så selvoptagede, at de kun taler om sig selv og ikke evner at lytte til dig og leve sig ind i din verden. Måske har de kendt dig længe og tror, at de ved fuldstændig, hvordan du er. Sådan kan det være nogle gange med familiemedlemmer. ”Du er præcis ligesom mor!”, siger din søster måske, hver gang I er uenige, og hentyder dermed til, at du er lige så bedrevidende og bestemmende som jeres mor – selvom du har forandret dig meget siden din ungdom, hvor du faktisk lignede hende. Din søster har en opfattelse af dig, som frustrerer dig. Denne form for problemstilling har jeg ofte støttet klienter i at arbejde med.

 

Ingen forstår mig! Den triste sandhed

De fleste mennesker er heldigvis i stand til at leve sig ind i andre menneskers verden, men selv om du omgiver dig med de mest empatiske og oprigtigt lyttende mennesker, så vil de aldrig kunne forstå dig fuldstændigt – af den simple grund, at de jo ikke er dig. Vores syn på verden og andre er farvet af vores individuelle personlighed, temperament og vores erfaringer med relationer gennem livet. Så vi opfatter ting forskelligt, alt efter hvem vi er. Så der er en sandhed i, at andre ikke forstår dig.

LÆS OGSÅ Janie mistede sin mand gennem 28 år: Jeg følte mig overladt til mig selv

Selv om det er trist at erkende, at andre aldrig vil forstå os 100 procent, så går mange mennesker rundt og føler sig mere misforståede og ensomme, end de behøver. Er det virkelig sandt, når du siger til dig selv: Ingen forstår mig!

 

Andre kan forstå os mere eller mindre. Det er op til os selv at få andre til at forstå os bedst muligt – de er ikke tankelæsere, så det handler ofte om, at vi ikke kommunikerer hensigtsmæssigt, når andre ikke forstår os. At vi simpelthen ikke er tydelige nok.

 

Så hvis du har åbnet dig og fortalt om dig selv, men stadig tænker: Ingen forstår mig!, kan du overveje, hvordan du kan prøve igen. Det er aldrig for sent at vende tilbage og tage samtalen op på ny.

 

Hvis du synes, det er svært at få rettet op på andres opfattelse af dig, eller du har svært ved at finde ud af, hvordan du kommunikerer mere tydeligt, vil jeg gerne hjælpe dig.

 

Kontakt mig nu for at bestille tid. Skriv til ann.agg@mail.dk eller ring 41 62 42 32.

 

Ud over at være psykoterapeut er jeg også skriveterapeut og har erfaring for, at dagbogen er et effektivt værktøj, også når du vil lære at blive bedre til at kommunikere tydeligt. Ud over terapeutiske samtaler får du efter eget ønske skriveterapeutiske øvelser med hjem.

 

Vælg også at deltage i en dagbogsworkshop. Ny workshop, hvor du kan arbejde med dig selv via dagbogen starter 17. maj. Læs mere og tilmeld dig nu her. Kun få pladser!

 

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online