fbpx
Blog
Er du vant til at leve dit liv i venteposition?


kvinde i venteposition

Jeg er træt af at vente på min kæreste!

Din kæreste bestemmer, hvornår I skal ses. Du aflyser aftaler med veninder og lægger ikke planer i weekenderne for hans skyld. Du er træt af at vente på, hvornår det passer ham at ses. Læs om hvorfor du ofte føler dig i venteposition, og hvad du kan gøre.

Det irriterer dig, at din kæreste bestemmer, hvornår I skal ses. Når du foreslår noget konkret, får du som regel ikke et klart svar. Han kaster sig i stedet ud i fortællinger om, hvad han skal de næste uger, og hvilke andre dage, der måske vil passe ham bedre, end den du foreslår. Du har vænnet dig til at være i venteposition.

Når det så endelig passer din kæreste at være sammen med dig, smider du straks alle dine planer over bord. Du aflyser aftaler med veninder og familie for at kunne være sammen med ham. Du lader ofte også være med at planlægge noget i weekenderne for at stå til rådighed, hvis han nu kan ses. Og det kan han sjældent i weekenderne. Så du har mange weekender, hvor du føler dig ensom og i venteposition. Du føler efterhånden, at du bruger alt for meget tid på at vente på en kæreste, som måske – måske ikke – kan være sammen med dig.

Er du også træt af at vente og indrette dig efter din kæreste?

Når det går op for dig, at det er kæresten, der bestemmer, hvornår I skal ses, kan du blive vred på dig selv over at opføre dig så afhængigt af en mand. Du vil ikke være en pleaser. Det kan vække stærke følelser hos dig, når han ikke gider at tage telefonen, når du ringer, fordi han er optaget af en god bog, mens du lader din egen middagsmad blive kold for at kunne tale med ham, når han ringer. Eller når du igen har lavet om på en aftale med en veninde, som du havde glædet dig til at se, og han så ikke kan alligevel.

For at straffe ham lader du være med at svare på hans sms’er, eller siger at du ikke kan ses, selvom du kan. Du gør det i et forsøg på at få kontrol over kontakten mellem jer. Men det hjælper dig ikke, for du længes efter hans opmærksomhed. At afvise ham føles selvdestruktivt.

 

Derfor bliver du ved med at være i venteposition – selvom du ikke vil

Det er vigtigt at forstå sig selv, hvis man vil ændre noget i sit liv. Begynd derfor at se på, hvordan dit liv har været indtil nu. Hvor i dit liv har du oplevet noget, der ligner den nuværende situation? Hvor har du før været i venteposition? Måske har du altid haft kærester, hvor du har ventet på, at de tog initiativ.

Typisk går det dog længere tilbage. Måske har du været meget overladt til dig selv som barn og ventede ofte på, at dine forældre havde tid til dig. De arbejdede måske meget, så der ikke var så meget tid til dig. Du har derfor lært at lade dig nøje med lidt kontakt og at vente på andre. Kontakten mellem dig og dine forældre kan desuden have været ustabil som følge af et misbrug hos dine forældre eller psykisk sygdom. I gode perioder har du måske følt dig elsket af dine forældre, mens du i dårlige perioder har været for meget overladt til dig selv og ventet på, at de igen blev tilgængelige.

Når du falder for en mand, der ligesom dine forældre ofte er utilgængelig, er det fordi, det er velkendt for dig. Det sker som regel ubevidst, at vi drages mod det, vi kender til – også selvom det ikke nødvendigvis er godt for os.

Når vi føler os i venteposition, er det fordi, der er noget, vi savner. Vi savner opmærksomhed og nærvær med et andet menneske. Når vi har savnet nærvær allerede fra barnsben, kan vi gå igennem livet med en følelse af at være ensomme og tomme indeni – også selvom vi har andre mennesker omkring os.

 

Hvad kan jeg gøre, når jeg er træt af at være i venteposition?

Bryd dit mønster med at vente. Opdag hvornår du igen venter og øv dig så i at sætte dig selv i første række. Lav aftaler med andre, som du holder. Lav noget rart alene eller sammen med andre. Lad være med at vente på din kæreste. Når du lægger planer, gør du det ikke for at straffe din kæreste, men fordi du lever ud fra dig selv og det, der er godt for dig.

Meld ærligt ud over for din kæreste, hvad det gør ved dig at føle, at du venter på ham. Tal med ham om, at I må finde en måde at lave aftaler på, der tilgodeser begges behov.

Hvis ikke din kæreste ændrer adfærd over for dig, så tænk over: Er en kæreste, der ikke kan finde ud af at lave en aftale med dig, fordi han hele tiden sætter sig selv før dig, værd at vente på?

Du fortjener bedre. Du fortjener en mand, som tydeligt viser dig, at han vil dig, og at han vil bruge tid sammen med dig.

Kærligst psykoterapeut Annette Aggerbeck

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online