fbpx
Blog
Dagbogen hjalp mig i en svær tid


IMG_3889“Jeg har skrevet dagbog tidligere i mit liv, men aldrig fået så meget ud af at skrive som nu. Først efter jeg fik problemer med stress, har jeg lært at bruge en dagbog som en form for selvterapi. Dagbogsøvelserne har ændret mit liv! Jeg har lært særlige skriveøvelser, der har gjort, at jeg nu kender mig selv mere indgående og derfor også bedre kan passe på mig selv. Jeg er blevet meget bedre til at lytte til mig selv, hvor jeg før ikke gav mig plads til at mærke mig selv og gå efter mine egne behov. Jeg er ikke kun blevet mere opmærksom på mig selv, men har også fundet mine indre ressourcer og har forbedret mit selvværd på mange måder”.

Sådan siger Anne efter et skriveterapeutisk forløb hos mig, hvor hun blandt andet har fået dagbogsøvelser for at arbejde med sin stress. Anne er sygeplejerske og opsøgte mig på et tidspunkt i sit liv, hvor hun følte sig stresset og utilstrækkelig. Anne har altid været meget engageret i sit job og har arbejdet hårdt. Hun følte ikke, at tiden slog til og var aldrig tilfreds med sin indsats. Ved at skrive dagbog har hun blandt andet fået øje på, at hun stiller meget store krav til sig selv, og at hun ofte har svært ved at sige fra. Det har hun arbejdet med gennem dagbogsøvelser.

At skrive dagbog er sundt for vores psykiske velbefindende, kan bearbejde stress, forebygge angst og depression. Forskning viser, at det at sætte ord på sine tanker og følelser er vigtigt for vores sundhed – det gælder også, når vi betror os til papiret. Dagbogen er også god for vores immunforsvar; vi bliver ikke så ofte syge.

Styrken ved dagbogen er især særlige øvelser, der gør, at vi kan skyde genvej til vores underbevidste sind og derfor mere effektivt kan arbejde med os selv. Vi lærer os selv bedre at kende, så vi kan gøre mere af det, der virker godt for os. Dagbogen er også en vej til større selvaccept.

Jeg har skrevet bogen “Skriveterapi – din guide til personlig vækst” (Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck), der er spækket med øvelser, der kan hjælpe dig med at blive god til at lytte til dig selv, så du kan passe bedre på dig selv.

Jeg vil gerne invitere dig til en gratis introaften i at bruge dagbogen som skriveterapi.

I løbet af aftenen får du også smagsprøver på øvelser, som kan bane vejen for ny indsigt i dig selv. Så medbring pen og papir.

Vælg mellem:

  1. Mandag 4. september kl. 17-19 – kun to ledige pladser!
  2. Torsdag 14. september kl. 19-21
  3. Onsdag 20. september kl. 17-19

Husk at skrive hvilken aften, du ønsker at deltage!

Meld dig til nu, for der er et begrænset antal pladser. Introaften er gratis – for at sikre at så mange som muligt kan få plads, opkræves ved udeblivelse 200 kr.

Sted:

Aggerbeck Terapi v/psykoterapeut Annette Aggerbeck
Hovedgaden 55 B, 2. sal (ved Hørsholm Midtpunkt)
2970 Hørsholm

Tilmeld dig her: ann.agg@mail.dk

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online