fbpx
Blog
Dagbog for stressramte


Kom på workshoppen Dagbog for stressramte

Få effektive redskaber

 

Denne workshop er for dig, der ønsker at arbejde med din tilstand af stress. Stress findes i forskellige grader, og du er velkommen på workshoppen uanset, hvor belastet du føler dig. Du vil således have glæde af at deltage, hvis du føler dig let til moderat stresset i hverdagen og ønsker at undgå, at du får det endnu værre. Det samme gælder, hvis du er eller har været sygemeldt med stress.

 

Det særlige ved workshoppen “Dagbog for stressramte” er, at man kombinerer tre effektive værktøjer mod stress – skriveterapeutiske øvelser, meditationer og samtale –  og at man med den indsigt i skriveterapi, man får i løbet af kurset, har effektive redskaber, som man kan have glæde af resten af livet.

 

Omfattende forskning viser, at skriveterapi – at skrive om sine inderste tanker og følelser – er gavnligt for både vores fysiske og psykiske helbred. Studier viser blandt andet, at skriveterapi er et effektivt værktøj til at reducere stress, tackle bekymringer og angst samt bearbejde depression. Nogle stressramte oplever, at når det hele bliver for meget, truer depressionen. Panikangst kan også hænge sammen med stress.

 

Skriv dig fri for stress

 

På workshoppen Dagbog for stressramte lærer du at bruge terapeutiske skriveøvelser, som er skræddersyede til stressramte med det formål at arbejde med din stress og blive mere robust over for stresspåvirkninger fremadrettet.

 

Mange bekymringstanker, manglende koncentration og dårlig hukommelse er nogle af de talrige symptomer på stress, som skriveterapi kan afhjælpe. Kognitive funktioner bliver i det hele taget bedre af at lave terapeutiske skriveøvelser, ligesom man opnår øget selvindsigt, så man bliver bedre til at passe på sig selv, fordi man er i stand til at finde ud af, hvad der forårsager og udløser ens stress. Man bliver med andre ord mere robust over for livets belastninger. Skriveterapi er desuden et godt værktøj, når det gælder problemløsning og hjælp til at prioritere opgaver.

 

 

Bliv ven med din krop

 

Når man er belastet af stress, har man typisk oplevet advarsler i form af signaler fra kroppen, før man udviklede egentlige symptomer på stress. Man har ignoreret kroppens signaler, eller man forstod ikke i tide, hvad de handlede om. I løbet af kurset vil deltagerne arbejde med at få genskabt en god kontakt til kroppen. Signaler fra kroppen og følelser er ressourcer, som man kan navigere ud fra. Der vil både være øvelser med fokus på tanker, kropssansninger og følelser.

 

I løbet af workshoppen vil skriveøvelser bane vejen for øget bevidsthed om egen indre organisering i forhold til at opleve stress, og man vil lære at berolige sit nervesystem og få ro på tankerne, når man er oppe at køre. Det sker ved at kombinere små meditationer med skriveøvelser.

 

Der vil være en gennemgang af teori inden for stress og skriveterapi, dog vil størst fokus være på, at deltagerne får arbejdet med sig selv via skriveøvelser, små meditationer og samtale.

 

Du får:

  • workshop fordelt over flere mødegange
  • teori om stress og skriveterapi
  • skriveøvelser, du også kan bruge fremadrettet derhjemme
  • meditationer
  • samtale med andre i samme situation, faciliteret af eksam. psykoterapeut
  • bogen “Skriveterapi – din guide til personlig vækst” (værdi 270 kr.)
  • din personlige dagbog til at skrive i

 

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, andet end at du er motiveret for at lære dig selv bedre at kende og vil skrive om dig selv. Som udgangspunkt er dine skriverier privat. Det vil sige, at du ikke kommer til at læse det skrevne højt. Det er din egen personlige proces. Du vælger også selv, hvad du ønsker at dele med de andre under samtalerne. Dog vil åbenhed hjælpe din proces. Workshoppen foregår i et trygt fortroligt rum i en mindre gruppe sammen med andre i samme situation.

 

Om lederen af Dagbog for stressramte:

Kursusansvarlig og lederen af workshoppen er Annette Aggerbeck, der har formidlet psykologi i 18 år – dels som journalist, dels som psykoterapeut, hvor hun foruden terapi også har foredrag, workshops og grupper. Annette har specialiseret sig i skriveterapi og er forfatter af bogen ”Skriveterapi – din guide til personlig vækst” (Nyt Nordisk forlag), hvor et af kapitlerne specifikt handler om stress, og om hvordan man kan arbejde med sig selv for at blive mere robust i forhold til at klare hverdagens belastninger. Hun har blandt andet afholdt workshops for Journalistforbundets freelancegruppe (dagbog for freelancere), Alzheimerforeningen (dagbog for pårørende til demente) og Hvidovre kommune (dagbog for demente) og holder desuden løbende selvomsorgskurser i eget regi.

 

Du kan læse meget mere om skriveterapi her: Skriveterapi

 

Praktiske oplysninger om Dagbog for stressramte:

 

Antal deltagere:

Op til 10 deltagere

 

Hvornår:

Oprettes løbende

 

Tal med din fagforening, arbejdsløshedskasse eller din socialrådgiver om muligheden for at få dækket din udgift.

 

Mere information og tilmelding:

Skriv til Annette Aggerbeck på mail: ann.agg@mail.dk

Skriv gerne et par ord om dig selv og dine behov.

Læs mere om skriveterapi her

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online