fbpx
Blog
Skriv om dine følelser og bliv mere effektiv


2580085025_7f1cc8d205_zNår vi har mange bekymringer, bruger hjernen mange ressourcer. Hvis du så i tillæg skal udføre en krævende opgave, vil du ikke kunne gøre det så effektivt, fordi hjernen allerede bruger en stor del af sin kapacitet på bekymrende tanker eller på at forsøge at fortrænge dem. Det er som at multitaske, når du bruger energi på at bekymre dig, samtidig med at du skal løse forskellige opgaver. Det er ikke godt for dig.

Hvis din hjerne var en bil, ville den kunne køre mere effektivt og længere på den samme mængde benzin, hvis bilen ikke var fyldt med en masse tunge ting. Heldigvis viser forskning, at du kan tømme bilen for tunge ting (læs bekymringer) og dermed kan køre mere længere og mere effektivt på den samme mængde benzin. Det kan du ved at skrive om dine inderste følelser.

En amerikansk undersøgelse viser, at en gruppe studerende, der skrev om deres følelser forbundet med en opgave, som de skulle løse, før de gik i gang med opgaven, brugte færre hjerneressourcer på at løse opgaven og løste den mere effektivt end kontrolgruppen, som bestod af studerende, der skrev om, hvad de lavede dagen før.

Så hvis du ved, at du har det med at bekymre dig meget, også før du skal løse en opgave, så prøv næste gang at skrive om dine følelser forbundet med opgaven, før du går i gang med at løse den. På den måde kan du klare at holde hovedet koldt og løse din opgave effektivt, samtidig med at du undgår at udmatte dig selv.

Kunne du tænke dig at lære at bruge en dagbog som redskab til at skabe mere ro, balance og glæde i din hverdag og tackle bekymringer, så kan du tilmelde dig dagbogs-workshoppen, der starter 2. november.

Læs mere og tilmeld dig her: Dagbogs-workshop: Ro, balance og mere glæde

Værsgo' at dele


Tilbage

Vil du have min gratis e-bog?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag e-bogen 10 gode råd til din dagbog

Husk at tjekke din spambakke, hvis ikke du får en bekræftelsesmail med det samme
Book tid online